SAGO - skanios ir sveikos kruopos, pagamintos iš kukurūzų krakmolo
Šiose kruopose nėra baltymų,
kas idealiai tinka bet kokiai dietai. SAGO sudėtyje yra daug naudingų
angliavandenių, cukrų, maistinių skaidulų, vitamino E, PP, A, cholino, magnio,
silicio, cinko, geležies, vario ir t.t. Mitybos specialistai rekomenduoja SAGO
dėl to, kad šios kruopos lengvai virškinamos. SAGO - produktas, kurį gydytojai
dažnai įtraukia į gydomoji dieta daugelių ligų atvejų. SAGO rekomenduojama
duoti vaikams ir naudoti žmonėms, kuriems buvo atliktos operacijos ar kurie
sunkiai serga.
Maistinė vertė 100 g:
Baltymų - 0 g
Riebalai - 0 g
Angliavandenių
- 84 g
NĖRA GLITIMO
Energetinė
vertė: 336 kcal
Laikyti
sausoje, vėsioje vietoje .
Grynas svoris: 500
g
- Kokosinis SAGO pudingas
2 porcijoms reikės:- Pusės stiklinės sago kruopų
- 1 stiklinės kokosų pieno
- Pusės stiklinės vandens
- 1 v.š. cukraus / sveikesnesnei alternatyvai – klevų sirupas ar medus
- Gerai perplauname sago kruopas.
- Į puodą beriame perplautas kruopas, pilame kokosų pieną ir vandenį. Paliekame išmirkti apie pusvalandį.
- Puodą dedame virti. Kai vanduo užverda, sumažiname ugnį ir verdame apie 15 minučių kartas nuo karto pamaišydami.
- Dedame cukrų ar kitą naudojamą saldiklį, išmaišome.
- Supilstome sago pudingą į indelius, dedame į šaldytuvą ir atvėsiname.
- Patiekiame su mėgstamais vaisiais, uogomis ar riešutais. Aš pasirinkau orkaitėje apskrudintą šviežią kokosą...............
- receptas iš puslapio ant medinės lentelės
SAGO kruopų košė- 3 šaukštai kruopų
- 200 gramų vandens
- 0,5 stiklinės pieno
- 0,5 šaukštelio cukraus
- 2 arbatiniai šaukšteliai sviesto
- druskos pagal skonį
SAGO kruopų ir vaisių pudingas- 3 šaukštai kruopų
- 200 gramų vandens
- 100 gramų 30% grietinėlės
- 0,5 šaukštelio cukraus
- druskos pagal skonį
- mėgstamų vaisių
SAGO kruopas reikia nuplauti šaltu vandeniu, suberti į verdantį vandenį ir virti 20-25 minučių. Išvirtas kruopas reikia nukošti, patogiausia per sietelį, palaukti kol vanduo visiškai nubėgs. Į dubenį suberti košę ir užpilti grietinėle, viską gerai sumaišyti. Serviruoti pasirinktuose induose papuošiant šviežiais vaisiais. Skanaus!